Emil Kjær

Emil Kjær

General Manager

Îmi utilizez expertiza pentru a face diferența în sectorul financiar. Am studiat la Universitatea din Danemarca de Sud și sunt director general la Intelligent Banker din 2013, unde am ajutat peste 500.000 de utilizatori din întreaga lume cu nevoile lor financiare.

Ce am învățat în 10+ ani de experiență în domeniul creditelor:

1. Evaluează-ți întotdeauna situația financiară: înainte de a solicita un împrumut, trebuie ÎNTOTDEAUNA să-ți evaluezi situația financiară actuală și să te asiguri că ai cu adevărat nevoie de un împrumut. Ia în considerare dacă poți acoperi cheltuielile sau investiția cu economiile existente sau prin ajustarea bugetului și economisirea pentru o perioadă de timp.

2. Compară creditorii: cercetează diferiți creditori și compară ratele dobânzii, comisioanele și termenii acestora. Căută, de asemenea, recenzii ale clienților, dar reține că oamenii pot oferi recenzii nefavorabile creditorilor dacă nu li se oferă un împrumut. Acest lucru însă nu înseamnă că furnizorul de credit oferă servicii proaste.

3. Citește literele mici: examinează cu atenție contractul de împrumut, inclusiv termenii de rambursare, dobânda și orice comisioane suplimentare. Asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile înainte de a te angaja pentru un împrumut.

4. Împrumută doar cât ai nevoie: Acest lucru te va ajuta să achiți mai rapid datoria, reducând astfel costurile.

5. Creează un plan de rambursare: Înainte de a lua împrumutul, trebuie să pregătești un plan realist de rambursare a împrumutului care să se potrivească bugetului tău. Asigură-te că poți efectua plățile necesare la timp pentru a evita taxele suplimentare și dobânzile.

6. Ia în considerare alternative: Pentru ce vei folosi banii? Diferite tipuri de împrumuturi pot avea dobânzi mari și perioade scurte de rambursare. De exemplu, dacă vrei să achiziționezi o mașină, poate fi mai avantajos să contractezi un credit auto dedicat.

7. Împrumută în mod responsabil: Folosește creditele pe termen scurt doar pentru nevoi financiare urgente. Evită astfel de împrumuturi pentru cheltuieli obișnuite sau ca soluție financiară pe termen lung, deoarece acest lucru poate duce la un ciclu de îndatorare.

8. Căută îndrumare financiară: Dacă te confrunți cu datorii sau nu ești sigur de cea mai bună cale de acțiune, ia în considerare consultarea unui consilier financiar sau a unui consilier de credit pentru a primi îndrumare profesională.

Intelligent Banker, compania din spatele Moneezy, este unul dintre liderii din industrie și a primit mai multe premii pentru performanța sa, printre care premiul “Børsen Gazelle” din 2014 până în 2018, premiul “Väkstpris” de la Væksthus Syddanmark în 2018, precum și decernarea EY pentru Antreprenorul Anului în 2016.

Articol scris de Emil Kjær

14 mai 2024
Pași simpli pentru a scăpa de datorii mai rapid
Explorează strategii dovedite pentru a scăpa de datorii mai rapid. Preia controlul asupra finanțelor tale, descoperind pași simpli către libertatea financiară.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Tot ce trebuie să știi despre recesiune
Cunoașterea semnelor și fazelor unei recesiuni te poate ajuta să gestionezi mai eficient perioadele financiare dificile. Află mai multe despre recesiune.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Cum să îți îmbunătățești scorul de credit
Obținerea unui credit avantajos depinde în mare măsură de scorul de credit. Descoperă modalitățile prin care îți poți construi un scor de credit favorabil.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ce este scorul de credit?
Ai auzit despre credit scoring, scor de credit sau scor FICO, dar nu știi ce este? Află cum își evaluează instituțiile financiare clienții din acest material.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
5 sfaturi practice pentru a economisi în viața de zi cu zi
Ești în căutarea unor sfaturi sau recomandări simple și realiste pentru a economisi în viața de zi cu zi? Descoperă în acest articol câteva dintre ele.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Top 5 greșeli financiare de evitat până la 30 de ani
Înțelepciunea vine odată cu vârsta, dar există metode de a te feri de unele greșeli. Află care sunt cele mai frecvente greșeli financiare și cum le poți evita.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
NFT – cea mai recentă tendință de investiții
Tokenurile non-fungibile (NFT) sunt una dintre cele mai noi tendințe digitale. Află mai multe despre investițiile în NFT-uri și criptomonde în acest articol.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Cum să îți renegociezi salariul
Vrei să-i ceri șefului tău o creștere de salariu, dar nu știi cum să începi discuția? Îți arătăm cele mai bune strategii pentru a obține rezultatul dorit.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Tot ce trebuie să știi despre Biroul de Credit
Află mai multe despre activitatea Biroului de Credit și cum înregistrarea în acesta poate influența scorul și șansele tale de a obține un credit avantajos.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Rambursare anticipată a creditelor- Argumente pro și contra
Ai luat în considerare rambursarea creditului înainte de termenul stabilit inițial? Explorează atât beneficiile, cât și dezavantajele rambursării anticipate.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Proprietar VS chiriaș - avantaje și dezavantaje
Preferi să cumperi sau să închiriezi? Ambele opțiuni vin cu beneficii și inconveniente specifice. Află mai multe și găsește opțiunea potrivită pentru tine.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Tipuri de instituții financiare
Înțelegerea tipurilor de instituții financiare te va ajuta să determini unde să mergi atunci când ai nevoie de un împrumut. Fiecare are o serie de avantaje.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Cum să descoperi ce tip de investitor ești
Află ce tip de investor ești și noi te vom ajuta să alegi în ce să investești. Este necesar să cunoști gradul de risc la care ești dispus să te expui.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Indicele ROBOR: ce este și cum îți poate influența rata la credit
Descoperă informațiile detaliate despre indicele ROBOR și modul în care fluctuațiile acestuia pot influența rata unui credit cu dobândă variabilă în lei.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ce este indicele IRCC
Află mai multe despre IRCC - indicele de referință pentru creditele consumatorilor și cum acesta influențează calculul dobânzii variabile ale creditelor în lei.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Tot ce trebuie să știi despre Programul „Noua Casă”
Află mai multe despre Programul Noua Casă, unul dintre cele mai populare împrumuturi destinate tinerilor și familiilor care doresc să-și cumpere prima locuință.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Cum să gestionezi bugetul pe perioada studenției
Descoperă metodele de a-ți optimiza finanțele personale pe perioada studenției. Adoptă obiceiuri financiare sănătoase și bucură-te de libertate financiară.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ghid de economisire
Nu ești obișnuit să economisești? Află din acest articol câteva strategii pentru a transforma economisirea într-un obicei și pentru a face economii mai ușor.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ce este o casă inteligentă?
Află mai multe despre tehnologia caselor inteligente. Descoperă beneficiile confortului și eficienței energetice prin intermediul unei case inteligente.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Top 10 creatori de conținut financiar din România
Descoperă 10 dintre cei mai cunoscuți creatori de conținut financiar, care abordează teme variate, de la gestionarea finanțelor personale la investiții.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Totul despre depozite bancare
Depozite bancare: Descoperă avantajele și dezavantajele acestei metode de economisire, precum și principalele caracteristici ale depozitelor bancare la termen.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Casa de Ajutor Reciproc: ce este și cum funcționează
Casele de Ajutor Reciproc (CAR) sunt o opțiune de finanțare mai puțin cunoscută în România. Descoperă în cele ce urmează de ce avantaje se bucură membrii lor.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Dobândă fixă vs. Dobândă variabilă
Știi care este diferența între dobândă fixă și dobândă variabilă? Descoperă care este cea mai potrivită alegere pentru tine atunci când soliciți un credit.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Obiective financiare pentru anul acesta
Pentru un buget lunar echilibrat, stabilește obiective financiare și adoptă o strategie potrivită. Află mai multe despre obiective financiare în acest articol.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Totul despre Bursa de Valori București (BVB)
Descoperă cum poți tranzacționa la cea mai importantă Piață de Capital din România, BVB. Află mai multe despre instrumentele financiare oferite de BVB.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ghid cuprinzător al sistemului fiscal din România
Cât de multe știi despre sistemul fiscal român? Descoperă în acest material cele mai importante informații despre taxele, impozitele și accizele din România.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ce este DAE și cum te poate ajuta să alegi cel mai bun credit
Știi ce este DAE, și cum îți poate afecta împrumutul? Descoperă în acest material ce reprezintă DAE și cum te poate ajuta să iei decizii financiare mai bune.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Top 5 podcasturi financiare în limba română
Explorează lumea podcasturilor și descoperă cele mai îndrăgite podcasturi financiare din România. Învată despre finanțe personale, investiții și multe altele.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Cum identifici un credit dezavantajos
Fiecare credit vine cu propriile provocări, însă unele sunt mai problematice decât altele. Află factorii care le caracterizează pentru a le identifica mai ușor.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Tipuri de investiții
A alege în ce să investești poate fi dificil. Simplifică-ți decizia învățând despre diferitele tipuri de investiții. Află mai multe din articolul nostru.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ce este inflația și cum ne afectează viața de zi cu zi
Nu te poți apăra de inflație dacă nu știi cum funcționează. Aprofundează-ți cunoștințele și află ce strategii poți adopta pentru a-ți proteja economiile.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Bursa de valori: sfaturi pentru investitorii începători
Descoperă cum poți iniția investițiile cu acest ghid pentru începători. Află mai multe despre bursa de valori și învață cum să investești în mod eficient.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Top 5 metode practice de planificare a bugetului personal
Economisirea simplificată: Află cum poți prelua controlul asupra finanțelor tale cu ajutorul ghidului nostru despre cele mai eficiente cinci metode de bugetare.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
Ghid de eficiență energetică
Există multe metode prin care poți reduce și eficientiza consumul de energie. Descoperă în cele ce urmează câteva dintre cele mai eficiente strategii.
Citește mai mult
17 ianuarie 2024
5 afaceri pe care le poți începe acum cu mai puțin de 5000€
Vrei să ai propria afacere sau să găsești o sursă suplimentară de venit? Descoperă cinci idei de afaceri pe care le poți începe acum, cu un buget limitat.
Citește mai mult
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved