logo
Specializați în credite mici, pe termen scurt și mediu
Fără garanții
Opțiunea de a gestiona creditul de la domiciliu
Suma împrumutată
500 - 15.000 RON
Perioada împrumutului
12 - 31 luni
DAE
96,22 %
Vârsta minimă
18 ani
500 RON
15.000 RON
Perioada împrumutului
1 an
DAE (est.)
96.22%
Costul dobânzii (est.)
593,85 RON
Suma totală de plată (est.)
1.593,85 RON
Rata lunară
133 RON
Pe o perioadă de 12 luni
Aplică aici
Pentru un împrumut în valoare de 10.000 RON pe o perioadă de 26 luni, cu o rată a dobânzii anuale (DAE) de 96,22 %, suma totală de plată este de 18.302,72 RON

Cuprins

Provident

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară, înregistrată atât în Registrul Special, cât și în Registrul General al instituțiilor financiare nebancare al BNR. Provident Financial a fost prima instituție financiară care a oferit credite la domiciliu. Astăzi, serviciile lor sunt folosite de aproximativ 200.000 de clienți. Încet și sigur, Provident și-a câștigat încrederea românilor prin transparență și corectitudine.

Compania Provident vine din Marea Britanie și face parte din Grupul International Personal Finance (IPF) – un lider internațional în domeniul creditelor de consum la domiciliu. IPF activează în 11 țări, inclusiv 9 europene, Australia și Mexic, și este prezent sub brandul Provident în România, Cehia, Ungaria, Polonia și Mexic.

Ce oferă Provident România?

Provident se specializează în împrumuturi online, care pot fi gestionate chiar și de acasă. Sunt disponibile următoarele tipuri de credite:

 • Creditul 100% online ProviOnline, cu care poți împrumuta sume între 500 și 15.000 de lei.
 • Refinanțare credit: dacă ești client existent, poți obține între 500 și 15.000 de lei, iar ca client nou poți împrumuta până la 10.000 de lei. Alegi între rate fixe săptămânale sau lunare.
 • Credit rapid nebancar cu rate săptămânale fixe, între 500 și 15.000 de lei, pe o perioadă de până la 134 de săptămâni.
 • Credit de nevoi personale cu rate lunare fixe, între 6000 și 15.000 de lei, pe o perioadă de până la 23 de săptămâni.

Provident oferă credite rapide și celor cu venituri mici, dar și educația financiară necesară pentru o gestionare mai bună a banilor. În 2008, a lansat programul Bugetul Familiei – primul program de educație financiară pentru adulți. În 2014, a lansat portalul sigurantafinanciara.ro, iar în 2018, primul joc online din România dedicat educației financiare.

Care sunt avantajele unui împrumut Provident?

 • Credit rapid.
 • Dobândă fixă.
 • Transparență maximă.
 • Serviciul de gestionare la domiciliu.
 • Proces simplificat de solicitare.
 • Minim de documente necesare.
 • Fără penalizări pentru întârzieri la plată, dar trebuie să anunți compania înainte de data scadentă.
 • Posibilitatea rambursării anticipate, beneficiind de o reducere a costurilor totale, în funcție de tipul de împrumut.

Ce este serviciul de gestionare la domiciliu?

Este un serviciu opțional prin care poți primi banii în numerar, în maxim 48 de ore, facilitând accesul la credit și persoanelor fără cont bancar. Ratele sunt, de asemenea, plătite de la domiciliu, conform unui program stabilit cu un agent Provident. Practic, toate activitățile legate de creditul tău Provident se desfășoară din confortul casei tale, contra unui cost, bineînțeles.

Ce dobânzi au creditele Provident?

Dobânda creditelor Provident variază în funcție de suma împrumutată și perioada de creditare, dar costul total al împrumutului este cunoscut din start, prin intermediul unui contract transparent. Costul este fix și include comisionul de analiză  dosar și de gestionare a creditului de la domiciliu (dacă alegi această opțiune). Poți folosi calculatorul de credite de pe site-ul Provident pentru a vedea costul total al împrumutului.

Dobânda anuală efectivă (DAE) variază în funcție de suma, perioada de creditare și frecvența ratelor. După ce alegi împrumutul, reprezentantul de vânzări Provident îți va spune care este valoarea DAE.

Când trebuie să începi rambursarea unui credit Provident?

Dacă creditul tău nu include serviciul de gestionare la domiciliu, prima rată trebuie achitată după 17 zile – prin ordin de plată, din contul tău în contul Provident. Dacă ai inclus acest serviciu, prima rată trebuie achitată după 7 zile de la semnarea contractului.

Cum soliciți un credit Provident?

Poți solicita un împrumut Provident completând formularul de pe website sau telefonic, la numărul afișat pe site-ul Provident.

Formularul este simplu, trebuie să completezi doar date precum nume, prenume, numărul de telefon și adresa de email.

Este necesar să:

 • ai minim 18 ani;
 • ai un venit fix dovedibil;
 • ai adresă de reședință/domiciliu în România;
 • ai un număr de telefon valabil.

După ce completezi formularul, vei fi contactat în scurt timp de un reprezentant Provident.

Ce acte sunt necesare pentru un împrumut Provident?

Creditele Provident se remarcă prin procesul simplu de aplicare, fără nevoie de multe documente. Ai nevoie doar de:

 • un act de identitate valabil care să confirme cetățenia română și reședința într-un oraș unde Provident oferă credite;
 • dovada venitului (fluturaș de salariu, cupon de pensie, adeverință*, etc.);
 • dovada unui cont bancar pe numele tău, la orice bancă în România (pentru împrumutul cu gestionare de la domiciliu nu este necesar).

* Adeverința Provident poate fi descărcată de pe site-ul lor, sub simulatorul de credite online.

Ce opțiuni ai dacă nu poți achita rata la timp?

Dacă te afli într-o situație dificilă și nu poți plăti rata la timp, este important să demonstrezi seriozitate și să contactezi un reprezentant Provident cât mai curând posibil (înainte de data scadenței) pentru a găsi împreună o soluție.

Ce sume de bani poți împrumuta și care este perioada de creditare maximă la un credit Provident?

Suma variază în funcție de venitul tău și de tipul de credit ales. La primul împrumut poți solicita o sumă între 500 și 10.000 de RON, iar clienții existenți pot obține până la 15.000 de RON. Perioada de creditare variază în funcție de suma împrumutată și tipul de credit. Poți utiliza calulatorul de credite online pentru a vedea un exemplu grafic de rambursare a creditului.

Cum rambursezi creditul Provident?

Dacă ai optat și pentru serviciul de gestionare la domiciliu, ratele vor fi colectate de reprezentantul Provident, conform unui program prestabilit. De asemenea, poți achita ratele prin:

 • serviciul SelfPay – cu plată cash la una din stațiile de plată;
 • plată online prin email (prin link-ul de la Provident);
 • plată online.

Ai posibilitatea de a alege între plăți săptămânale sau lunare.

Credit Provident – păreri:

Recenziile clienților sunt în general pozitive, apreciind în special calitatea serviciilor, transparența în materie de dobânzi și costuri, birocrația limitată și seriozitatea demonstrată de-a lungul anilor de activitate în România.

Provident – contact

Serviciul pentru clienți este disponibil de luni până vineri între orele 8:00 – 20:00 și sâmbăta între orele 9:00 – 17:00. Apelul este cu tarif normal.

Alternative la Provident

Credit7 logo
Primul credit cu 0% dobândă
Primești banii rapid
Citește mai mult
Lunare logo
Primul împrumut cu 0% dobândă
Serviciu disponibil 24/7
Citește mai mult
Creditron logo
Orice istoric de credit
Până la 20.000 de lei
Citește mai mult
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved