logo
Suma împrumutată
0 RON
Perioada împrumutului
Card de debit
DAE
0 %
Vârsta minimă
18 ani

Important: Această ofertă este inactivă pe Moneezy

Ne pare rău, această ofertă nu este activă pe Moneezy, dar este posibil să găsim o alternativă pentru tine. Apasă aici pentru a vedea opțiunile de împrumut disponibile.

Cuprins

Monese

Monese reprezintă prima aplicație de banking mobil din Marea Britanie și a fost înființată în 2015 de Norris Koppel. Datorită dezvoltării rapide și popularității sale, Monese a obținut numeroase premii fintech, a atras mai multe runde de finanțare și a lansat funcții noi, contribuind astfel la definirea unui nou standard în domeniul serviciilor bancare mobile.

Ideea de bază a Monese a fost să faciliteze deschiderea unui cont bancar în Marea Britanie fără necesitatea unui scor de credit impecabil, a unei dovezi de rezidență sau a facturilor de utilități. Astfel, oricine poate deschide un cont bancar direct de pe telefonul mobil.

Cu peste 2 milioane de utilizatori și clienți din 31 de țări, Monese se numără printre startup-urile fintech cu cea mai rapidă creștere și este cu siguranță unul de urmărit!

În 2018, Monese a introdus conturi pentru afaceri, iar în 2019, conturile comune.

Ce fel de bancă este Monese?

Monese este cunoscută ca o bancă "challenger", dar, oficial, este o Instituție de Bani Electronici (EMI - Electronic Money Institution). Este o instituție mică, inclusivă și relativ nouă, care concurează cu băncile tradiționale, având ca scop și servirea clienților neglijați de acestea. Monese funcționează exclusiv online, fără a avea sedii fizice.

Care sunt caracteristicile contului Monese?

 • Rapid și ușor accesibil
 • Ideal pentru freelanceri, nomazi digitali, călători frecvenți și emigranți
 • Aplicație ușor de utilizat
 • Taxe și comisioane transparente
 • Suport clienți în mai multe limbi

Cum deschid un cont Monese?

Pentru a deschide un cont personal la Monese, ai nevoie doar de un telefon mobil și numărul aferent, o adresă de e-mail și un document de identitate (de exemplu, un pașaport). Acest tip de cont este disponibil atât pentru rezidenții din UK, cât și pentru cetățenii străini din oricare din cele 31 de țări ale Spațiului Economic European.

Primul pas este să descarci aplicația Monese din Google Play, App Store sau AppGallery. Apoi, vei introduce adresa de e-mail și numărul de telefon, vei încărca o fotografie a documentului de identitate și un scurt selfie video pentru confirmarea identității. După încărcarea acestor informații, trebuie doar să alegi planul preferat și să introduci adresa pentru livrarea cardului.

Ce operațiuni pot efectua cu un cont personal Monese?

Cu un cont Monese, poți:

 • Monitoriza și crește economiile
 • Vizualiza și trimite detaliile contului
 • Utiliza cardul fizic pentru plăți online, în magazin sau retrageri de la ATM
 • Trimite și primi bani, atât internațional, cât și local
 • Depune numerar la una dintre cele 84.000 de puncte de plată (în Marea Britanie și Europa)
 • Configura plăți recurente pentru facturi și altele

Cardul Monese:

Cu Monese, poți obține un card de debit preplătit MasterCard contactless, cu un design vertical elegant, utilizabil pentru plăți online și offline și pentru retrageri de bani de la ATM. Este compatibil cu Apple Pay și Google Pay și poate fi conectat la un cont PayPal.

Contul comun Monese:

După deschiderea unui cont personal, ai opțiunea de a invita pe cineva să se alăture unui cont comun. Acest cont vine cu două carduri, câte unul pentru fiecare membru al contului, facilitând plățile și facturile comune, precum și economisirea banilor.

Cine poate deschide un cont de afaceri Monese?

Contul de afaceri este accesibil clienților cu o companie înregistrată în Marea Britanie. Este gestionat prin aceeași aplicație, dar într-un cont separat, fără necesitatea documentelor suplimentare, doar actul de identitate.

Cât de sigur este contul Monese?

Securitatea datelor personale și a banilor clienților este asigurată prin diverse tehnologii avansate. Plățile online sunt securizate cu 3D Secure, iar accesul la aplicație se face biometric (Face ID, Touch ID, scanare amprentă), criptare și autentificare multifactorială. Accesul în cont este permis de pe un singur dispozitiv mobil, adăugarea unui dispozitiv nou necesitând autentificare multifactorială.

Poți activa notificări în timp real pentru fiecare plată și, în caz de pierdere sau furt al cardului, îl poți bloca instantaneu în aplicație. O nouă caracteristică pentru securitate sporită este cardul virtual, cu un număr unic de 16 cifre, diferit de cardul fizic. Monese este, de asemenea, membru al CIFAS și luptă activ împotriva fraudei.

Ce taxe are Monese?

Monese oferă trei tipuri de conturi:

 • Cont Simplu: gratuit, cu card de debit contactless inclus, taxă de livrare 19.95RON. Retragerile de la ATM și cheltuielile cu cardul în valută au condiții specifice.
 • Cont Clasic: o taxă lunară de 24.95RON, beneficii îmbunătățite la retrageri de la ATM și cheltuieli cu cardul în valută.
 • Cont Premium: oferă retrageri de la ATM, reîncărcări de numerar și cheltuieli cu cardul în valută gratuite, plus transferuri în valută gratuite, contra unei taxe lunare de 69.95RON.

Cum pot anula/închide un cont Monese?

Închiderea contului este simplă: deschide aplicația Monese, accesează Setări cont și selectează Închidere cont. Este recomandat să contactezi serviciul clienți înainte de a lua această decizie. Închiderea poate fi solicitată și prin e-mail.

Monese recenzii:

Monese a adunat peste 19.000 de recenzii pe Trustpilot, având o medie de 4.2 stele din 5. Cele mai apreciate aspecte sunt ușurința de creare a contului, accesibilitatea și suportul clienți în limba maternă.

Monese contact:

Majoritatea întrebărilor pot fi clarificate în secțiunea de întrebări frecvente. Serviciul clienți poate fi contactat prin e-mail sau prin chat în aplicația Monese.

SpeakerCamera
14.29
Monese

Alternative la Monese

Lunare logo
Primul împrumut cu 0% dobândă
Serviciu disponibil 24/7
Citește mai mult
Credit7 logo
Primul credit cu 0% dobândă
Primești banii rapid
Citește mai mult
Creditron logo
Orice istoric de credit
Până la 20.000 de lei
Citește mai mult
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved